Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fordított almatorta

75 perc
mester
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Egy kis lábasban a vajjal, a vízzel, a cukorral, és a vaníliás cukor szirupot készítünk.
  2. Ameddig a szirup felfő, megmossuk és felszeleteljük az almát. (Én egy almát nem hámoztam meg, hogy szebb színű legyen a torta). Egy citrom héját lereszeljük, és ezzel meghintjük az almát.
  3. A kapcsos tortaformát papírral kibéleljük, megvajazzuk, 3-4 csipetnyi kristálycukorral meghintjük, majd szépen elrendezzük benne az almákat. ( A tortaforma átmérője 27 cm.)
  4. A sziruppal nyakon öntjük a gyümölcsöt.180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 10 percig sütjük.
  5. Közben elkészítjük a piskótát. Félig felverjük a tojás fehérjét egy csipetnyi sóval, majd beletesszük a cukrot és kemény habot verünk.
  6. Lassan beleengedjük a tojások sárgáját, egy kisebb habverővel lazán összekeverjük, majd beletesszük a lisztet. Lazán összekavarjuk, és hozzáadunk egy evőkanálnyi olajat.
  7. Kivesszük a sütőből a gyümölcsös alapot, ráöntjük a piskóta masszát és készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
  8. Tortaformára borítjuk, a tetején lesznek a gyümölcsök. Citromhéj forgáccsal díszítjük. 

Megjegyzés

A fiam egyik kedvenc gyümölcsös süteménye, a legjobban almával szereti. Nyáron szoktam variálni, barackkal, szilvával is készítettem. Finom, puha, mutatós és főleg gyorsan elkészíthető. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss