Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fordított almás süti

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 5 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1 dl víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 2-3 ek cukrozatlan kakaópor
  • A kenéshez:
  • 1 ek vaj
  • Az almás réteghez:
  • 4 db alma
  • 0,1 dkg őrőlt fahéj (ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A krémhez:
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • A tetjére:
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 3 ek étolaj

Elkészítés

  1. A tojássárgákat a porcukorral, az olajjal és a vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőport, a lisztet, a sót, végül pedig a tojásfehérjék kemény habját is óvatosan belekeverjük.
  2. Egy közepes nagyságú tepsit alufóliával kibélelünk, majd kivajazzuk. Az aljára 2-3 réteg vékonyra szeletelt, hámozott almát teszünk, fahéjjal ízlés szerint megszórjuk, majd vaníliás cukorral is meghintjük.
  3. Ráöntjük előbb a tészta egyik felét, majd a maradék tésztába beleteszünk 2-3 ek cukrozatlan kakaót, jól összekeverjük, és a sárga tésztára öntjük. Egy kanál segítségével kicsit összehúzzuk a két színű tésztát, ettől lesz márványos, ha megsül. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  4. Közben a pudingporokat a tejjel és a cukorral megfőzzük, ha kihűlt, a margarinnal krémesre keverjük. A kihűlt tésztát kiborítjuk a tepsiből, a krémet rákenjük az almás felére. Az étcsokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süteményt.

OMLÓS ALMÁS SÜTI>>> 

ALMÁS-FAHÉJAS PITE>>> 

NAGYI ALMÁS RÉTESE>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss