Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fonott szűz

MME MME
4/5
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szűzpecsenyét hosszában két helyen bevágjuk úgy, hogy a vékonyabbik vége felől indulunk és a másik - vastagabb - végét nem vágjuk át, ilyen módon tudjuk majd összefonni. A sót, a borsot, a paprikát és az összezúzott fokhagymát összekeverjük, és alaposan bedörzsöljük vele a húst, majd *befonjuk*. Egy tűzálló edénybe tesszük a zsírt, körös-körül megpírítjuk benne a fonatot, majd kevés vizet öntünk alá és hozzátesszük a hagymát és a fűszernövényeket. Előmelegített, körülbelül 200 fokos sütőbe tesszük, és időnként megforgatva puhára sütjük. A húst kiemeljük és a visszamaradt pecsenyelébe paradicsompürét keverünk, összeforraljuk, és rászűrjük a pecsenyére.

Ezek is érdekelhetnek

Friss