Elkészítés: Az élesztőt kevéscukros tejben felfuttatjuk, majd a többi alapanyaggal a tésztát bedagasztjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Átgyúrjuk, és 2 részre vesszük. Mindkét részt 6-6 egyenlő részre osztjuk, s 6-6 hosszú kígyót formázunk belőle (ez a legnehezebb része, szerintem). Sütőpapírra helyezzük szépen egymás mellé a 6 kígyót, s amilyen magasan csak tudjuk, elkezdjük fonni, mint egy copfot, hatos fonásban.
Mikor kész, tojásfehérjével megkenegetjük mindkét végét, és a szép fonat alá hajtjuk. Hagyjuk ismét kelni (kb. fél óráig), s lekenjük a tejes tojással.
180 fokon sütjük körülbelül 40 percig.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre