hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fonott kalács VII.

120 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 nagy kalácshoz:
  • A tésztához:
  • 90 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 3 evőkanál étolaj
  • kb. 4 dl tej
  • 2 evőkanál tejföl
  • 8 dkg cukor
  • 3 db tojás sárgája
  • 2 teáskanál só
  • (1 csomag vaníliás cukor)
  • 6 dkg friss élesztő vagy 2 csomag szárított
  • A kenéshez:
  • 1 tojássárgája
  • annyi tej, hogy kellemesen kenhető legyen

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt kevéscukros tejben felfuttatjuk, majd a többi alapanyaggal a tésztát bedagasztjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük.

Átgyúrjuk, és 2 részre vesszük. Mindkét részt 6-6 egyenlő részre osztjuk, s 6-6 hosszú kígyót formázunk belőle (ez a legnehezebb része, szerintem). Sütőpapírra helyezzük szépen egymás mellé a 6 kígyót, s amilyen magasan csak tudjuk, elkezdjük fonni, mint egy copfot, hatos fonásban.

Mikor kész, tojásfehérjével megkenegetjük mindkét végét, és a szép fonat alá hajtjuk. Hagyjuk ismét kelni (kb. fél óráig), s lekenjük a tejes tojással.

180 fokon sütjük körülbelül 40 percig.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss