Elkészítés: A folyékony hozzávalókat összekeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és a száraz hozzávalókhoz öntjük.
Alaposan (legalább 20 percig) dagasztjuk, majd konyharuhával lefedve 40 percig kelesztjük.
Ezután a tésztát 4 részre osztjuk, majd azokat részenként 6 részre. 6-os fonással befonjuk, így kapjuk meg a kalácsokat.
Sütőpapírral kibélelt tepsikbe rakjuk a már befont kalácsokat, és letakarva még ott is hagyjuk fél órát kelni, majd egész tojással lekenve 180 fokon fél óra alatt megsütjük úgy, hogy a sütő aljába egy kis lábasba vizet teszünk, így gőzben sütjük a kalácsokat.
Ha tojássárgájával szeretnénk lekenni, akkor 5 perccel azelőtt, hogy készre sülne kihúzzuk, lekenjük a kalácsokat és visszatoljuk.
Így kérges lesz, egész tojással lekenve pedig csak egy kis színt kap.
Miután kivesszük, vízzel megspricceljük, hogy jó puha maradjon.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre