Pici cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Előmelegítjük a sütőt 170°C-ra.
Az átszitált lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a futatott élesztőt, a maradék cukrot, a sót és a citrom reszelt héját. Jól összedolgozzuk, majd picit pihentetjük míg elkészítjük a tölteléket.
Megpucoljuk és megreszeljük az almát, majd ízlés szerint cukrozzuk és rakunk bele fahéjat.
Elharmadoljuk a tésztát és a nagyobb részt lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd belefektetjük a vajjal kikent, és liszttel megszórt piteformába. Ügyelek arra, hogy a tészta a szélére is jusson. Megszórjuk a morzsával és rárakjuk a kifacsart almatölteléket. A maradék tésztát kinyújtjuk és csíkokra vágjuk és rácsozhatjuk, ha ügyesek vagyunk egymásba fonhatjuk. Felvert tojás sárgájával megkenve berakjuk az előmelegített sütőbe és 30-40 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt megporcukrozzuk.