Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Folyékony fogyasztószerek

Néhány zöldség- és gyümölcsféle kiváló segítséget nyújt a diétában. Zsírégető, anyagcserét fokozó, vízhajtó és teltséget adó alapanyagokból készült vitalizáló italokat ajánlunk!

Persze az ital önmagában kevés ahhoz, hogy megszabadulj a felesleges kilóktól, ezért nagyon fontos, hogy továbbra is tartsd a kalóriaszegény étrendet, és mozogj, sétálj minél többet!

 

Grépfrút-koktél: felfűti az anyagcserét

Ez a koktél tele van C-vitaminnal és béta-karotinnal, de gazdag a víztelenítéshez szükséges káliumban és kalciumban is. A grépfrútlé meggyorsítja az anyagcserét és a zsírégetést.

Elkészítés: Keverj össze 2 dl grépfrútlevet 1 dl zöldteát és egy csipetnyi gyömbért.

 

Csicsóka-ital: laktat

Nincs annál rosszabb, amikor a diétázónak éheznie kell. Az éhség leküzdésére a legjobb ellenszer a csicsóka. Kalória- és zsírszegény, viszont rendkívül gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban.

Elkészítés: Keverj össze 1 dl csicsókalevet 1 dl répalével, 1/2 dl hideg csipkebogyó-teával, 2 teáskanálnyi búzacsírával, és ízesítsd csipetnyi őrölt borssal.

 

Káposzta-koktél: zsírégető

A fehérkáposzta magnéziumban és C-vitaminban gazdag, segít a zsírraktárak megcsapolásában. Fokozza a sejtszintű anyagcserét illetve a zsírégetést.

Elkészítés: Keverj össze 1,5 dl jéghideg savanyúkáposzta-levet 0,7 dl almalével, adj hozzá 4 evőkanálnyi juharszirupot vagy 2 evőkanálnyi mézet.

 

Banán-ital: stressz-csökkentő

Megszünteti a diétás-stresszt. Magas kalciumtartalmának köszönhetően az egyik legjobb víztelenítő. Gazdag ballasztanyagokban és az idegeket karbantartó magnéziumban.

Elkészítés: 1,5 dl banánléből, 1/2 dl hideg tejből, 1/2 dl hideg rooibos teából, teáskanálnyi kókuszreszelékből és 2-3 levélnyi mentalevélből készíts turmixot. 

 

Paradicsom-mix: legyűri az éhségrohamokat

A paradicsom tucatnyi vitamint és ásványianyagot tartalmaz. Kalóriaszegény, így 10 deka paradicsom mindössze 18 kalóriát tartalmaz. Az éhség egyik legjobb ellenszere, így bátran fogyasztható.

Elkészítés: turmixolj össze 2 dl paradicsomlét, 2 teáskanál zabpelyhet, csipet őrölt koriandert és 1 teáskanál szezámmagot.

 

Papaya-ital: anyagcserejavító

Az édes gyümölcs – akárcsak az ananász – valóságos enzimbomba. A benne található papayofin nevű enzim felpörgeti a zsírégetést.

Elkészítés: 2,5 dl papayalevet keverj össze 1/2 zöld citrom levével, egy csipet őrölt fahéjjal, és egy csipet édesítővel.

 

Csalán-mix: víztelenít és méregtelenít

A csalán az egyik legjobb természetese vízhajtó és méregtelenítő gyógynövény, amely jótékonyan hat az anyagcserére is.

Elkészítés: Keverd össze a következőket: 2 dl langyos víz, teáskanálnyi méz, 2 evőkanál almaecet és 4 evőkanálnyi csalán-sűrítmény.


 

Ezek is érdekelhetnek

Friss