Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fóliában sült újburgonya

MME MME
4.4/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 db közepes nagyságú újburgonya
  • 10 dkg vékonyan felszeletelt füstölt, húsos szalonna
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál köménymag
  • A túrókrémhez:
  • 1 csokor petrezselyem (vagy más friss zöldfűszer)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg túró
  • 3 evőkanál tejföl

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyákat alaposan megmossuk, a héjukat lekeféljük. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A burgonyák felét körbetekerjük szalonnával, majd alufóliába csomagoljuk. A maradék burgonyát olajjal megkent alufóliába burkoljuk - egyenként. A sütőben (vagy faszénparázson) 20-25 perc alatt megsütjük. A túrókrémhez a petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A túrót szitán áttörjük, alaposan összekeverjük a zöldfűszerekkel, a fokhagymával és a tejföllel. A megsült újburgonyákat kicsomagoljuk, meghintjük a köménnyel, és/vagy s fűszeres túrókrémmel tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 512 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss