hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Földimogyorós tallér

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
60 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Két tepsit leterítünk sütőpapírral. A földimogyoró felét durvára aprítjuk.
  2. A puha vajat krémesre keverjük a xilittel, és beledolgozzuk a mogyoróvajat, majd a tojást. A liszteket elvegyítjük a fahéjjal és a sütőporral. A keveréket a vajas krémhez adjuk és simára dolgozzuk. Végül a masszába forgatjuk az aprított földimogyorót.
  3. A tésztát cipóvá formázzuk, hajdinaliszttel megszórjuk, és két réteg sütőpapír között vékonyra hengereljük. A felső papír lehúzása után a lapokból pogácsaszaggatóval vagy pohár szájával korongokat vágunk ki, és a tepsikbe rakjuk.
  4. A maradék földimogyorót szemenként kézzel kettéválasztjuk, és finoman a korongokra nyomkodjuk. Végül a tallérokat az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük tepsinként 12-15 perc alatt.

Ezek is érdekelhetnek