Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Földimogyorós pulykatál

MME MME
4/5
45 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Elkészítése: A húst leöblítjük, szárazra töröljük, és vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk és lereszeljük. 0,4 dl szójaszószt elkeverünk a chilikrémmel, beletesszük a húst, és legalább egy órára berakjuk a hűtőbe (marináljuk). Az újhagymát és a paprikákat megmossuk, a kukoricát leöblítjük. A hagymát és a paprikát felszeleteljük, a kukoricát hosszában félbevágjuk. A húst a felforrósított olajban megpirítjuk, majd kivesszük belőle. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a zöldségeket is, azután felöntjük a maradék szójaszósszal, a sherryvel és 1 dl vízzel. Belekeverjük a mogyorókrémet, és hagyjuk az egészet kicsit összefőni. Visszatesszük a serpenyőbe a húst, és összemelegítjük a zöldségekkel. Rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

1 adag kb. 365 kalória, 38 g fehérje, 19 g zsír, 17 g szénhidrát
Elkészítési idő: kb. 35 perc (a marinálási időn kívül)
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss