A fokhagymát vékony csíkokra vágjuk fel. A nyúlcombot megtűzdeljük a felcsíkozott fokhagymával, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk a fűszerekkel.
A baconszeleteket egymás mellé helyezzük úgy, hogy kicsit fedjék egymást, majd rátesszük a befűszerezett húst, és becsomagoljuk.
Egy tepsibe öntjük a bort, egymás mellé fektetjük a combokat, majd fóliával lefedjük. Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt puhára pároljuk.
Amikor a hús megpuhult, levesszük róla a fóliát, leöntjük a felesleges levet, kevés zsírt adunk hozzá helyette, és a sütőbe visszatéve, szép pirosra sütjük a húst.
Közben elkészítjük a szőlőragut, és az ízlés szerinti köretet (ez lehet rizs, de jól illik hozzá pl. a krumplipüré és a kuszkusz is). A szőlőszemeket félbevágjuk, majd egy hegyes késsel, kimagozzuk.
Egy serpenyőben habosra melegítjük a mézet, majd felüntjük a borral. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a vaníliás cukrot, a citrom levet, a citromhéjat és a szegfűszeget. Pár percig főzzük, majd leszűrjük.
Ezután visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a félbevágott, kimagozott szőlőszemeket és pár percig pároljuk. (Figyeljünk, nehogy a szőlőszemek túlpuhuljanak!)
A keményítőt simára keverjük egy kevés vízzel, majd a szőlőhöz öntjük. Egy keverőkanállal óvatosan elkeverjük, összeforgatjuk, majd néhány pillanat alatt besűrítjük. Az elkészült ragut a ropogósra sült nyúlcomb mellé kínáljuk, tetszőleges körettel.