Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás-tökmagos kenyérkoszorú

90 perc
mester
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Langyos vízzel elkeverjük a cukrot, 1 evőkanál lisztet és az élesztőt, majd langyos helyre tesszük, és hagyjuk felfutni. A maradék lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval, a tökmag felével, a zúzott fokhagymával, valamint az olvasztott margarinnal. Ezt követően hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és jól összedolgozzuk. A tésztát letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkára tesszük, és 3 egyenlő részre osztjuk. Először cipókat készítünk, majd vékony rudakat sodrunk belőlük, és hármas fonással összefonjuk a szálakat, melyből végül egy koszorút készítünk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét megkenjük tojással, rászórjuk a megmaradt tökmagot, és előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss