Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sóval és a reszelt sajttal. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. Hozzáadjuk a liszthez a tojássárgájával és a vajjal. Alaposan kidagasztjuk, ha túl száraz volna a tészta, adunk még hozzá vizet vagy tejet. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Megkenjük tejföllel. A megpucolt fokhagymagerezdeket fokhagymanyomón átnyomjuk vagy késsel apróra vágjuk, és ezt is rákenjük a tésztára.
Ha kifliket szeretnénk formázni, akkor háromszögeket vágunk a tésztából, ha pedig stanglikat, akkor négyszögeket. Feltekerjük őket, a külsejüket megkenjük felvert tojással, és reszelt sajttal megszórjuk.
Kivajazott tepsin 200 °C-os sütőbe helyezzük, és aranybarnára sütjük (kb. 15 perc).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre