Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás-tejfölös csirkemell, steak burgonyával

45 perc
egyszerű
olcsó
3 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 5 ek. tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 ek. finomliszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olaj
  • só, bors
  • A steak burgonyához:
  • 1 kg közepes burgonya
  • 0,5 dl olaj
  • ízlés szerint 2 ek fűszerkeverék (pl: pirospaprika, só, fokhagymapor, kakukkfű / oregano vagy rozmaring)

Elkészítés

  1. A csirkemellet kockára vágjuk. Forró, olajos serpenyőben megpirítjuk, és fűszerezzük borssal, meghintjük sóval. Közben a tejfölt, a tejet és a lisztet összekeverjük, belereszelünk jó sok fokhagymát, és felöntjük vele a csirkemellet, majd lassú tűzön kevergetve, besűrítjük. A legvégén meghintjük vágott petrezselyemmel.
  2. A krumplit megsikáljuk, majd héjastól kuktában 5 perc alatt megfőzzük. Mikor kihűlt, cikkekre vágjuk, és egy sütőpapírral leterített tepsibe tesszük. Az olajjal kikeverjük a fűszerkeveréket és a sót, majd a krumpli cikkeket megkenjük vele. Nagyobb mennyiség készítésénél célszerű a krumplit a fűszeres olajba forgatni, és úgy borítania serpenyőre. Nagyon forró sütőben pirosra ropogósra sütjük. Akinek van grill funkciója használja!
  3. A tejfölös csirkemellet a steak burgonyával kínáljuk. De készíthetünk mellé sima sült burgonyát is.

RAKOTT CUKKINI TEJFÖLLEL

MEDVEHAGYMÁS POGÁCSA 

Ezek is érdekelhetnek

Friss