Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás tejföllel sült puszta steak

MME MME
8 4.7/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfolom, sózom és lisztbe forgatom. A burgonyát lereszelem, beleütöm a tojást, hozzákeverek annyi lisztet, amennyit felvesz (tócsi jellegűnek kell lennie), fűszerezem sóval, fokhagymával, esetleg petrezselymet vágok bele. A húsokat bevonom a masszával, és közepes lángon pirosra sütöm. Eközben a tejfölt elkeverm a borssal és a reszelt fokhagymával. A kisült szeleteket tűzálló tálba fektetem, megkenem a fokhagymás tejföllel, és betolom az előmelegített sütőbe. Mikor a tejföl kicsit rásült, megszóróm a reszelt sajttal (lehet akár füstölt is), és pirosra sütöm. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Édesanyámnál ettem ezt az ételt, annyi különbséggel, hogy ő nem tett rá sajtot. Nagyon finom és kiadós étel, átlagos étvágyúnak elég egyetlen szelet. Persze a salátakörettel együtt. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss