Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás tejben pácolt rakott csirkemell

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemelleket felszeletelem, a fokhagymát megtisztítom, gerezdjeit felszeletelem. A tejet egy jénai tálba öntöm, beleadom a fokhagymát és a hússzeleteket, majd egy éjszakára beteszem a hűtőbe pácolódni.

Kiveszem a csirkemellszeleteket a pácléből, sózom és borsozom, majd megforgatom a lisztben őket. A füstölt sajtot lereszelem.

Egy tepsi alját kibélelem a baconszeletek felével, ráhelyezem a csirkehúst, megszórom a reszelt sajttal, rákanalazom a tejfölt, igyekszem elosztani, mindenhová jusson. Az egészet lefedem a maradék baconszalonnával, 200 fokosra előmelegített sütőben megsütöm.

A sütőből kivéve azonnal tálalom, majonézes burgonyasalátát vagy friss idénysalátát kínálok mellé.

Megjegyzés

Ha úri jókedvemen úgy gondolom, a reszelt sajt előtt megkínálom a húst 20-25 dekányi juhtúróval, ekkor azonban nem füstölt, hanem sima trappista sajtot reszelek rá. A többi ugyanúgy marad.
- Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss