Elkészítés: A padlizsánt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt puhára sütjük. Öt percre fóliával letakarjuk, majd meghámozzuk. Mikor langyosra hűlt, vékonyan felkarikázzuk. A fokhagymát összezúzzuk, elkeverjük a darált dióval, a felaprított petrezselyemzölddel, az olajjal és az ecettel. Sózzuk, erősen borsozzuk, és az egészet jól elkeverjük. Egy zárható tálba lerakunk egy sor padlizsánt, megöntözzük az öntettel, majd ismét padlizsánt rakunk, és így tovább, míg a hozzávalók elfogynak. Gondosan lezárjuk, és 12 órán át hűtőben érleljük. Tálalás előtt 1 órával kivesszük a hűtőből.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre