Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás sült oldalas kicsit másképp

90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A fokhagymát megtisztítjuk. Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk, befűszerezzük, kevés zsíron minden oldalán elősütjük, hogy egy kis kérget kapjon.

Az oldalast egy lábasba tesszük a fokhagymával és pár szem köménymaggal. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és fedő alatt elkezdjük főzni. Ha a vizet kezdi elfőni, rátesszük a zsírt. Amint a víz teljesen elpárolog róla, szép pirosra sütjük.

Melegen körettel (petrezselymes burgonya, burgonyapüré, medvehagymás zöldséges rizs) vagy hidegen - ahogy én szeretem - zöldségekkel és friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss