Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás-snidlinges buci

> 90 perc
rafinált
olcsó
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tálba szitáljuk a lisztet és 1 csipet sót. A közepébe mélyedést nyomunk. 2 dl meleg vizet összekeverünk a cukorral. Hozzáadjuk az élesztőt, majd felfuttatjuk meleg helyen 10 perc alatt.
  2. Az élesztős keveréket a mélyedésbe öntjük az olajjal és 1 db tojással együtt. 5 perc alatt összedolgozzuk, majd lisztezett felületen további 10 percig dagasztjuk. A tésztát kiolajozott edénybe tesszük, és lefedve 45 percig kelesztjük.
  3. Az egész fokhagymagerezdeket száraz serpenyőben megpirítjuk, tálba nyomjuk, végül összeforgatjuk a finomra vágott snidlinggel. A tésztát lisztezett felületre tesszük, majd a közepébe nyomjuk a snidlinges fokhagymát. Összedolgozzuk, további 2-3 percig dagasztjuk, majd hengert formázunk belőle, végül hat részre osztjuk.
  4. Mindet 6 cm átmérőjű gombóccá formázzuk, és egy 22 cm-es, kiolajozott sütőformába tesszük. További 20 percig kelesztjük, átkenjük a megmaradt tojással, majd meghintjük a nagy szemű tengeri sóval. Végül 180 fokra előmelegített sütőben 40–45 percig sütjük a gombócokat, hagyjuk kihűlni, majd kevés finomra vágott snidlinggel tálaljuk.

SNIDLINGES TÚRÓKRÉM>>> 

SNIDLINGES SAJTFELFÚJT>>> 

SNIDLINGES-TEJSZÍNES PENNE PIRÍTOTT CSIRKEMELLEL>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss