hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás sertéstarja sült szalonnával

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A friss fejeskáposztát uborkagyalun vékony csíkokra szelem, megöntözöm az olívaolajjal és a 2-3 dl salátalével, és rövid időre hűtőszekrénybe teszem.

A krumplit meghámozom, vékony hasábokra vagdalom. Tiszta forró olajban sárgáspirosra sütöm, tálra szedem, sóval megszórom és összerázom.

A szalonna szeleteket bevagdosom, kisütöm forró serpenyőben, majd a taréjokat kiveszem. A visszamaradt zsírban a besózott hússzeleteket kisütöm úgy, hogy az utolsó néhány percben hozzáadom a durvára vágott fokhagymát is.

Tálalásnál a tányérokra rakom az ízesített, fokhagymával díszített tarjaszeleteket, mellé halmozok egy-egy adag sült krumplit. A káposztasalátát a léből kiszedem, lecsurgatom, szintén a tányérokra halmozok egy-egy adagot. A
sült szalonnaszeleteket a tarjaszeletekre helyezem.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss