Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás-sajtos tekercs

120 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 g élesztő
  • 1 mokkáskanál porcukor
  • 500 ml tej
  • 800 g búzaliszt
  • 50 ml étolaj
  • 2 evőkanál fokhagymakrém
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 csipet feketebors
  • A töltelékhez:
  • 200 g vaj
  • 3 db tojás
  • 500 g sajt
  • A tetejére:
  • 1 db tojássárgája
  • 1 púpos evőkanál tejföl

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztbe belekeverjük a sót, fokhagymakrémet, őrölt borsot, a felfuttatott élesztőt, a többi langyos tejet is lassan hozzáadagoljuk, majd végül az olajat is.

Kelesztjük, majd ha megkelt, 4 részre szedjük. A töltelékhez felolvasztjuk a vajat, és a tojássárgákkal kikeverjük.

Az egyik kis cipót jó vékonyra kinyújtjuk, és megkenjük a tojásos vajas keverék negyed részével, megszórjuk a sajt negyed részével, és feltekerjük. Ezt mind a 4 cipóval megismételjük.

Szorosan feltekerjük, a tojássárgáját a tejföllel elkeverjük, ezzel megkenjük a süteményeket, megszórjuk sajttal, nagy szemű sóval, illetve amivel szeretnénk. 20 percet pihentetjük.

170-180 C fokon megsütjük.

Jó étvágyat hozzá! :)

Ezek is érdekelhetnek