Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás rántott csirkecomb hercegnő burgonyával

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db csirkecomb
  • 3-4 gerezd fok hagyma
  • 5 dl tej
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • tojás
  • A sütéshez:
  • étolaj
  • A hercegnő burgonyához:
  • 80 dkg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • ételízesítő
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt fehérbors
  • 2 db tojás

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk. Aki nem szereti a bőrét, lehúzhatja. A combokat 2-3 helyen bevágjuk /jobban átjárja a pác és könnyebben átsül/, sózzuk. A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk, és belekeverjük a tejbe. A combokat egy tálba tesszük, ráöntjük a fokhagymás tejet, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Még jobb ha előző nap bepácoljuk.

A burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük, és még melegen áttörjük. Belekeverjük a vajat és a 2 egész tojást, ízesítjük a szerecsendióval, borssal, ételízesítővel. Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsire kis halmokat nyomunk. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

A combokat lecsöpögtetjük. A szokásos módon bepanírozzuk /liszt, tojás, zsemlemorzsa/, és bő olajban lassú tűzön megsütjük.

A combokat a burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek