Elkészítés: A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk. Aki nem szereti a bőrét, lehúzhatja. A combokat 2-3 helyen bevágjuk /jobban átjárja a pác és könnyebben átsül/, sózzuk. A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk, és belekeverjük a tejbe. A combokat egy tálba tesszük, ráöntjük a fokhagymás tejet, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Még jobb ha előző nap bepácoljuk.
A burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük, és még melegen áttörjük. Belekeverjük a vajat és a 2 egész tojást, ízesítjük a szerecsendióval, borssal, ételízesítővel. Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsire kis halmokat nyomunk. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
A combokat lecsöpögtetjük. A szokásos módon bepanírozzuk /liszt, tojás, zsemlemorzsa/, és bő olajban lassú tűzön megsütjük.
A combokat a burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre