Elkészítés: A megmosott krumplit héjában puhára főzöm. Ha kihűlt, a héját lehúzom, felkarikázom. Közben felaprítom a fokhagymát, és a tejföllel jól elkeverem. A tojásokat is kb. 15 percig főzöm.
Ha az alapanyagokat előkészítettem, kikent jénai tálba rétegezve lerakom az ételt: 1 sor krumpli, sózom, borsozom, rárakom a karikára vágott lecsókolbászt és a tojást, gazdagon meglocsolom a fokhagymás tejföllel, majd ugyanígy folytatom. Mikor a jénai megtelt, a tetejét krumplival és a tejföllel fejezem be.
Előmelegített sütőben kb. 45 percig 180 fokon sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre