Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás pulykamell magos bundában

90 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 szelet pulykamell filé
  • 2 dl tej
  • 4 gerezd fokhagyma
  • A panírozáshoz:
  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • szezámmag
  • lenmag
  • A sütéshez:
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A pulykamellszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A fokhagymát apróra vágjuk, vagy fokhagymanyomón átnyomjuk. A fokhagymát a tejbe keverjük, és a hússzeletekre öntjük. Tegyük a hűtőbe 1 órára, de még jobb, ha előző nap már bepácoljuk a húst.

A pulykamellszeleteket lecsepegtetjük, majd a szokásos módon bepanírozzuk /liszt, tojás, zsemlemorzsa/, annyi különbséggel, hogy panírozás előtt a morzsába keverjük a magokat. Én szezám- és lenmagot használtam, de tehetünk bele tökmagot, napraforgómagot is. Olajban pirosra sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss