Fokhagymás pulykacsíkok kölessel

75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • pulykacomb
  • bors
  • köles
  • kisebb cékla
  • nagyszemű só
  • olívaolaj
  • lencse
  • kakukkfű
  • babérlevél
  • bors
  • petrezselyem
  • zöldhagyma
  • olívaolaj
  • fehérborecet
  • bors
  • dijoni mustár
  • citromlé

Elkészítés

  1. A fokhagymát egy kevés olajon megpirítjuk, rádobjuk a csíkokra vágott pulykahúst, megsózzuk, megborsozzuk és szép pirosra pirítjuk. Közben a kölest kétszeres mennyiségű sós vízben puhára fűzzük.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A céklákat megmossuk, nagyszemű sóval és olívaolajjal bedörzsölve egyenként alufóliába csomagoljuk, és a sütőbe tesszük kb. 40 percre.
  3. Amíg a cékla sül,kétszeres mennyiségű vízbenkb. 15 perc alatt megfőzzük a lencsét a kakukkfűvel babérlevéllel, sóval borssal.
  4. Egy csavaros üvegben vagy shakerben a vinaigrette-hez összekeverjük az olajat, az ecetet, a sót, a borsot, a mustárt és a citromlevet.
  5. Amikor a cékla megsült, hűlni hagyjuk, majd leszedjük  a héját és apró kockákra vágjuk. Egy nagy üvegtálba tesszük a megfőtt, leszűrt lencsével. Alaposan összekeverjük a szósszal, és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és zöldhagymával.
  6. A hússzeletek mellé egy adag kölest és egy adag lencsesalátát kanalazunk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss