A fokhagymát egy kevés olajon megpirítjuk, rádobjuk a csíkokra vágott pulykahúst, megsózzuk, megborsozzuk és szép pirosra pirítjuk. Közben a kölest kétszeres mennyiségű sós vízben puhára fűzzük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A céklákat megmossuk, nagyszemű sóval és olívaolajjal bedörzsölve egyenként alufóliába csomagoljuk, és a sütőbe tesszük kb. 40 percre.
Amíg a cékla sül,kétszeres mennyiségű vízbenkb. 15 perc alatt megfőzzük a lencsét a kakukkfűvel babérlevéllel, sóval borssal.
Egy csavaros üvegben vagy shakerben a vinaigrette-hez összekeverjük az olajat, az ecetet, a sót, a borsot, a mustárt és a citromlevet.
Amikor a cékla megsült, hűlni hagyjuk, majd leszedjük a héját és apró kockákra vágjuk. Egy nagy üvegtálba tesszük a megfőtt, leszűrt lencsével. Alaposan összekeverjük a szósszal, és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és zöldhagymával.
A hússzeletek mellé egy adag kölest és egy adag lencsesalátát kanalazunk.