A polipot megmossuk és sóval, citromlével, fehérborral, babérlevéllel, egész borssal, néhány szelet vöröshagymával fűszerezett vízben megfőzzük, és ugyanabban a vízben kihűtjük. Teljesen puha nem lesz, rugalmasságát megtartja, mint pl. a csirke zúzája. A polipot a vízből kivesszük, leszárítjuk, és forró rostsütőn (ha nincs, megteszi egy egyszerű serpenyő is) kevés olajjal meglocsolva pirosra sütjük, és fehérborban elkevert zúzott fokhagymával locsoljuk. A polip mellett néhány szép gerezd fokhagymát is megsüthetünk, melyet az elkészült polippal együtt azonnal tálalunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre