hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás piláf

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A csirkehúst vágjuk kockákra, az olajon hirtelen pirítsuk meg, sózzuk, borsozzuk, majd dobjuk mellé a rizst, forrósítsuk át.
  2. Öntsünk rá 5 dl forró vizet és adjunk hozzá 1 db tyúkhúsleveskockát. Lefedve, lassú tűzön, időnként megkeverve pároljuk kb 10-12 percig.
  3. Ezalatt vágjuk kockára a megpucolt cukkinit és a paprikát. Adjuk a rizses húshoz, keverjük bele a tejszínt, az összezúzott fokhagymát, ételízesítőt (én natúr, só nélkülit használok), keverjük és forraljuk át, majd az egészet öntsük tűzálló tálba.
  4. A póréhagymát vágjuk karikákra, keverjük össze a reszelt sajttal és szórjuk a rizsre. Tegyük 200°C-os sütőbe és süssük addig amíg a sajt megolvad és picit megpirul a tetején.

 

Megjegyzés

A recept eredetileg a Knorr receptje, és az öntetet a rafinériával készíti el. Én pont a "zacskós" hozzávalót próbáltam elhagyni... - Bongyor1

Ezek is érdekelhetnek

Friss