Nagyon lelkes vagyok minden vendégváró falatkával kapcsolatban. Egyrészt azért, mert szeretem, ha vendégek jönnenk hozzánk és főzhetek mindenféle finomságot. Másrészt pedig, mert szeretem a gyors és egyszerű recepteket. Azt hiszem, ebben senki nem fog csalódni, és még a kezdő konyhatündérek is nyugodtan nekiállhatnak, a siker biztos! :)
Hozzávalók (15 darabhoz):
1/4 csésze (250 ml-es) olvasztott vaj
2 ek reszelt parmezán
1 gerezd fokhagyma
1/2 tk szárított oregánó
1/2 csokor petrezselyem
1/4 tk só
400 g szoba-hőmérsékletű konyhakész pizzatészta
olaj a tepsihez
1. Keverjük össze az olvasztott vajat, a parmezánt, a megtisztított, átnyomott fokhagymát, a szárított oregánót, a finomra vágott petrezselymet és a sót.
2. Vágjuk fel a kitekert tésztát 15 egyforma csíkra, és kössünk rájuk csomót. Rendezzük el a tésztacsomókat egy kiolajozott tepsiben, kenjük meg őket a fűszeres vaj felével, és süssük a 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig. Végül vegyük ki, és kenjük meg mindet a megmaradt fűszeres vajjal.
Elkészítési idő: 45 perc
A recept a Fanny konyha 2016/9. számában jelent meg!
További vendégváró falatkáim: