Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás-parmezános falatkák: ezekért garantáltan megőrülnek a vendégek!

Sütnél valami sósat a vendégeknek? Mi sem egyszerűbb, csak legyen otthon konyhakész pizzatészta! Íme Adri újabb gyors és könnyű receptje.

Nagyon lelkes vagyok minden vendégváró falatkával kapcsolatban. Egyrészt azért, mert szeretem, ha vendégek jönnenk hozzánk és főzhetek mindenféle finomságot. Másrészt pedig, mert szeretem a gyors és egyszerű recepteket. Azt hiszem, ebben senki nem fog csalódni, és még a kezdő konyhatündérek is nyugodtan nekiállhatnak, a siker biztos! :) 



Hozzávalók (15 darabhoz):

1/4 csésze (250 ml-es) olvasztott vaj
2 ek reszelt parmezán
1 gerezd fokhagyma
1/2 tk szárított oregánó
1/2 csokor petrezselyem
1/4 tk só
400 g szoba-hőmérsékletű konyhakész pizzatészta
olaj a tepsihez

1. Keverjük össze az olvasztott vajat, a parmezánt, a megtisztított, átnyomott fokhagymát, a szárított oregánót, a finomra vágott petrezselymet és a sót.

2. Vágjuk fel a kitekert tésztát 15 egyforma csíkra, és kössünk rájuk csomót. Rendezzük el a tésztacsomókat egy kiolajozott tepsiben, kenjük meg őket a fűszeres vaj felével, és süssük a 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig. Végül vegyük ki, és kenjük meg mindet a megmaradt fűszeres vajjal.

Elkészítési idő: 45 perc

A recept a Fanny konyha 2016/9. számában jelent meg!

További vendégváró falatkáim:

Almás-diós kifli
Hamis pupusas
Töltött pizzagolyók

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss