Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás-parajos harcsa

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A harcsafilét 8 egyforma szeletre vágjuk, besózzuk. A harcsaszeleteket lisztbe mártjuk, kevés olajban pirosra sütjük.

A paraj szárát lecsipkedjük, bő vízben megmossuk, forró vízbe tesszük, és azonnal leszűrjük.

A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, sós vízben 10 perc alatt megfőzzük, melegen tartjuk.

A forrázott parajt a vajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, hozzáöntjük a tejszínt. Még 15 percig pároljuk.

A halszeleteket meglocsoljuk a serpenyőben maradt zsíradékkal, melyben elkeverjük a zúzott fokhagyma felét. A citromot ízlés szerint csorgatjuk
a halszeletekre.

A csíkokra vágott zöldségekkel és a parajjal tálaljuk a halat.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss