Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás palacsinta erdei gombával

MME MME
1 4.2/5
45 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A fokhagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A tojásokat lazán habbá verjük, hozzákeverjük a tejet és annyi lisztet, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk, sózzuk, őrölt fehérborssal fűszerezzük, végül belekeverjük a fokhagymát és a lereszelt sajtot.

Felforrósított serpenyőben megsütjük a palacsintákat.

Közben a felforrósított vajon megpirítjuk a gombát a póréval és sonkával, hozzáadjuk a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejföllel, sűrűsödésig főzzük.

A palacsintákat megtöltjük a gombás raguval, és ízlés szerint salátával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss