Elkészítés: Az oldalast a bordacsontok között hosszú csíkokra vágjuk, majd sóval, színes borssal, zúzott fokhagymával és mustárral megszórva, bekenve fűszerezzük.
A húsokat egymás mellé tepsibe tesszük, 3 dl vizet öntünk alá, majd alufóliával letakarva 200 C fokos sütőben 1 óra alatt puhára pároljuk. Ezután a fóliát eltávolítjuk, és a húst a forró sütőbe visszatéve pirosra sütjük. Ha elkészült, tálra szedjük.
A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és a sült oldalas forró zsírjában erős tűzön pirosra pirítjuk. Végül hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott megmosott zöldpaprikát, paradicsomot, majd 3-4 perc alatt készre pirítjuk. Sóval, színes borssal, aprított kakukkfűvel és petrezselyemmel fűszerezzük.
Tálaláskor a zöldséges burgonyát tányérra halmozzuk, ráfektetjük a sült oldalast, és friss zöldfűszerekkel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre