Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás oldalas pirított zöldséges burgonyával

MME MME
1
75 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az oldalast a bordacsontok között hosszú csíkokra vágjuk, majd sóval, színes borssal, zúzott fokhagymával és mustárral megszórva, bekenve fűszerezzük.

A húsokat egymás mellé tepsibe tesszük, 3 dl vizet öntünk alá, majd alufóliával letakarva 200 C fokos sütőben 1 óra alatt puhára pároljuk. Ezután a fóliát eltávolítjuk, és a húst a forró sütőbe visszatéve pirosra sütjük. Ha elkészült, tálra szedjük.

A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és a sült oldalas forró zsírjában erős tűzön pirosra pirítjuk. Végül hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott megmosott zöldpaprikát, paradicsomot, majd 3-4 perc alatt készre pirítjuk. Sóval, színes borssal, aprított kakukkfűvel és petrezselyemmel fűszerezzük.

Tálaláskor a zöldséges burgonyát tányérra halmozzuk, ráfektetjük a sült oldalast, és friss zöldfűszerekkel díszítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss