Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás-mustáros pulyakocka borsós-parmezános tésztával

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és megpirítjuk rajta a meghámozott, felkarikázott fokhagymát. Rádobjuk a megtisztított, felkockázott pulykamellet, és nagy lángon, kevergetve fehéredésig sütjük azt. Végül mérsékeljük a hőfokot.
  2. Egy kevés vizet öntünk a hús alá, megsózzuk, megborsozzuk, majd simára keverjük benne a mustárt. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul, és a szaft besűrűsödik.
  3. A tésztát lobogó, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint kifőzzük, azután leszűrjük.
  4. Közben serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és megfonnyasztjuk rajta a megtisztított, felkarikázott újhagymát. Hozzáadjuk a borsót, megsózzuk, megborsozzuk, és puhára pároljuk a zöldségeket. Ezután beleforgatjuk a tésztát, belereszeljük a parmezánt, és addig kevergetjük, amíg a sajt megolvad. Végül hozzáadjuk a pulykakockákat, és egy kevés reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
A parmezánt helyettesítheted más, karakteres ízű kemény vagy félkemény sajttal. Jól illik az ételhez a füstölt sajt is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss