hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás lepényszendvics dúsan töltve

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A paprikákat, a paradicsomot cseppet megsózva, közepes méretű serpenyőben megpárol, bele az erdőszélen, kirándulásilag lelt nagy őzlábgombák kalapja, bors, 1 tört fokhagyma, pici vízzel, majd finoman pótolgatva felenged, puhára párol. Ha kész, bele a kolbász, gusztus szerint megpirít.

A tojásokat alaposan felver a tejföllel, rázúdít a forró gombás-kolbászos alapra, villával kevergetve, aprózva darabosra süt, meóz, utánízesít.

Kb. 1 dl vízzel, mokkáskanál olajjal felforral a maradék fokhagymusokat, levesz, ha maradt szép piros zsiradék a rántotta alatt, belekever.

A méretes gáztepsit kibélel sütőpapírral, begyújt a sütőt.

Hosszában, keresztben félbevág a lepénykét, a 4 darabot vízszintesen is félbe. Méretes 4 szendvics lészen, igen éheseknek címezve. A darab lepények összes vágott felületét kenőtollal megken, beitat a fokhagymás vízzel, oldalát is, azért majd a tetejére is jusson. 4 darab lepényt a tepsibe, igazságosan eloszt rajtuk a rántottát, halmozásilag megszórhat reszelt sajttal is, rá a szendvicstető, szintén megkenve a fokhagymás itatóssal.

Be a jó meleg sütőbe, kb. 5 perc, míg a tészta kissé megszikkad.
Karikázott paprikával, cikkezett piros és sárga paradicsommal, szeletelt lilahagymával tálalhat.

Megjegyzés

Az ötletet kirándulásilag, falusi pékségben felfedezett fokhagymás lepény adta, baranyaiak, kéremszépen a kb. 3 rétegben egymásra hajtogatottan kisütött tészta recijét.

Kisebb méretű igény esetén a vízszint félbevágott lepény is megrakható, majd tetszés szerint darabolható. Csodaguszta, fénylő barnapiros, ám igencsak telítős a kisaranyos.
- Bgaboca

Ezek is érdekelhetnek

Friss