Elkészítés: A burgonyát megpucoljuk, megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A parasztkolbászról lehúzzuk a bőrt, felkarikázzuk. Egy kb. 3-4 l-es fazékban elkészítjük a rántást, ha készen vagyunk, félrehúzzuk a fazekat a tűzről, beledobjuk a fokhagymát és a pirospaprikát, majd felengedjük forró vízzel. Visszatoljuk a tűzre, beletesszük a burgonyát és a kolbászt, sózzuk, hozzáadjuk az erőspaprikát és a zöldfűszereket, forrásig kavargatjuk, nehogy odakapjon. Ha felforrt, fedő alatt takaréklángon főzzük.
Ameddig a leves fő, elkészítjük a tésztánkat: a hozzávalókból kemény gyúrt tésztát készítünk. Ha a krumpli már puha, nagyobb lángot adunk rá, és a tésztát a fővő levesbe reszeljük (nagylyukú reszelőn). Pár percig tovább főzzük, ha nagyon besűrűsödött a tésztától, nyugodtan öntsünk rá egy kis vízet, vigyázzunk arra, hogy ne legyen túl híg, de túl sűrű sem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre