Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás hústekercs

MME MME
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az összezúzott fokhagymát eldolgozzuk a fűszerpaprikával, kevés sóval, és a kiterített, nem túl hosszú, inkább széles dagadóra kenjük. Szorosan összegöngyöljük a húst, és zsineggel átkötjük.

Tepsibe fektetjük, meglocsoljuk forró zsírral, kívülről megszórjuk fűszerkeverékkel. A tepsit alufóliával letakarjuk, és a húst saját levében sütjük. Amikor megpuhult a hús, kicsit még pirítjuk fólia nélkül.

A kész húsról a zsineget levágjuk, szeletelve tálaljuk. Nem csak melegen, de hidegen is kitűnő étel.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss