Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás hal

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott, kibelezett halakat besózom, és a gerinc mentén jó sűrűn beirdalom, majd zsemlemorzsába hempergetem. Egy serpenyőben felhevítem az olajat, majd abban mindkét oldalon megsütöm a halakat.

A vajat felhevítem, megmelegítem benne a zúzott fokhagymát. A kisült halakat meglocsolom a fokhagymás vajjal.

Hasábburgonyával, friss salátával tálalom.

Megjegyzés

Mindig piacon vásárolt vagy barátok által fogott friss halból készítem, a fagyasztott szerintem nem jó hozzá. Természetesen a halat szabad tűzön, grill rácson is süthetjük, ilyenkor a friss kenyér is megteszi mellé - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss