Elkészítés: A babkonzervet szűrőbe öntjük, folyó víz alatt átöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. a fokhagymát zúzzuk, a szalonnát apró kockára vágjuk, majd turmixban pépesítjük. A babos masszát keverőtálba tesszük, beledolgozzuk a búzadarát, a tojásokat és az olajat. Sóval, borssal, ételízesítőveé ízesítjük, apróra vágott petrezselyemzöldet gyúrunk bele. A kézzel kerekített kis gombócokat zsemlemorzsában meghempergetjük, és közepes tűzön, bő olajban 5-6 perc alatt szép pirosra sütjük. Tálaláskor tejfölt és friss leveles salátát adunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre