A lisztet és a fűszereket egy tálban összekeverjük, a közepébe mélyedést csinálunk. A cukorral a tejet meglangyosítjuk, majd beleöntjük a mélyedésbe, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
Ha felfutott, beleütjük a tojásokat, és szépen összedolgozzuk. Ha nagyon kezünkhöz ragad a tészta, egy-két evőkanálnyi olajat tegyünk bele, és kezünkre is, majd gyúrjuk addig, amíg el nem válik az edény falától. Ha a tészta túl kemény, még tejet, ha túl még lágy, lisztet adunk hozzá.
Ha kész a tésztánk, a tetejét finoman meglisztezzük, majd letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
A vajat - vagy margarint - egy edénybe tesszük, felolvasztjuk, majd beletesszük a tejfölt és a többi fűszert, majd jól összekeverjük.
Ha megkelt a tésztánk, két cipóra osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk téglalap alakúra, majd nekünk tetsző, kisebb téglalapokat vágunk belőle. A téglalapokat megkenjük a fűszervajjal, feltekerjük, majd az így kapott hengerekből csigákat vagy fonatokat csinálunk. Ugyanígy járunk el a másik cipóval is.
A maradék fűszervajjal a tészták tetejét megkenjük, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben 180 -190 fokon készre sütjük.