Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás csirkecombok paradicsomos puliszkaágyon

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húsokat felszúrjuk, és a résekbe fokhagymadarabokat nyomunk, majd megszórjuk borssal és sóval. Tálba tesszük, meglocsoljuk olajjal, befedjük az edényt, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Felforralunk kb. 1 liter vizet, teszünk
bele sót és olajat. Folyamatosan keverve
beleöntjük a kukoricadarát, majd kis lángon főzzük 10-12 percig. Ha kész, borssal ízesíthetjük.

Egy kisebb sütőedényt kiolajozunk, beleöntjük a megfőtt puliszkát, és hagyjuk kihűlni.

A bepácolt húsokat egy nagyobb serpenyőben mindkét oldalukon pirosra sütjük. Ezt lassú tűzön végezzük, hogy majdnem teljesen átsüljenek.

Ha kihűlt a puliszka, akkor 2-3 centis darabokra felvágjuk, kiolajozott tepsibe tesszük, rászórjuk a parmezánt, a darabokra vágott paradicsomokat, és
ráhelyezzük a majdnem kész húsokat.

180 C sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss