Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás csirkecomb kukoricával és rizzsel

75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymás csirkecomb elkészítéséhez a húst sózzuk, borsozzuk, és zsíron hirtelen mindkét oldalát átsütjük.
  2. Ezután takarékra vesszük a hőt, hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát és a fokhagymát, majd ezekkel is pároljuk kicsit. Egy kevés vizet öntünk hozzá, lefedjük és lassan pároljuk tovább. A végén zsírjára sütjük, és kicsit megpirítjuk a csirkecombokat.
  3. A kukoricát sós vízben megfőzzük, és leszűrjük.
  4. A rizst a szokásos módon megfőzzük: 4-szer átmossuk, majd egy kis zsiradékon megpirítjuk. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk, és forrás után lefedve addig főzzük, amíg el nem tűnik alóla az összes víz. Ezután félretesszük, és lefedve pihentetjük további 10 percig.
  5. A fokhagymás csirkecombot a rizzsel és a kukoricával tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss