Elkészítés: A csirkecombok bőrét lefejtjük, a húst megsózzuk, és az olajon, nagy lángon, körös-körül megpirítjuk. A tűzről levéve félretesszük, a visszamaradó zsiradékba belekeverjük az áttört fokhagymát és a paradicsompürét. (Ha az olaj túl forró, mindkettő megéghet!) Liszttel meghintjük, és a tűzre visszatéve kissé megpirítjuk, majd kevergetve a levessel felöntjük, és 1-2 percig forraljuk. Akkor jó, ha kissé besűrűsödik. Utána leszűrjük, az elősütött combokat beletesszük, és lefedve, kis lángon kb. 40 perc alatt puhára pároljuk. Közben egyszer-kétszer megkavarjuk és a végén a tejszínnel dúsítjuk.
A zsemlegombóchoz 4 zsemlét hideg vízbe áztatunk, kifacsarjuk. A maradék 2 zsemlét 1 centis kockákra vágjuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk, kevergetve kiolvasztjuk. Az így kapott töpörtyűt szűrőlapáttal kiemeljük, a visszamaradó zsírban a zsemlekockákat megpirítjuk. A kifacsart zsemlére öntjük, hozzáadjuk a kiolvasztott szalonnát, a tejfölt, a tojások sárgáját és a lisztet. Megsózzuk, szerecsendióval és metélőhagymával fűszerezzük, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A masszából 20 kisebb gombócot formálunk, és forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük.