Elkészítés: A csirkét feldarabolom, az úgynevezett jobb darabjait fűszerezem, egy tepsiben a sütőben szép pirosra sütöm. A csontos részeit elrakom, majd jó lesz levesnek. Miután megsült, kiszedem és félreteszem.
A sült zsírt átöntöm egy lábosba, 5 nagy gerezd fokhagymát rányomok a forró zsiradékra, de vigyázok, hogy meg ne égjen. Rászórok kevés pirospaprikát, felöntöm 1 nagy pohár tejföllel, és összeforralom, hozzáöntök 2 dl fehérbort, fűszerezem sóval, borssal, és belehelyezem a sült húsokat. Összeforralom, megszórom apróra vágott petrezselyemzölddel, majd leveszem a tűzről, és hagyom, hogy az ízek összeérjenek.
Közben megfőzöm a puliszkát. 1 liter vízbe beledobok egy kevés sót. Amikor a víz forrni kezd, bal markomból állandó keverés mellett belecsurgatok kb. 30 dkg kukoricadarát, folyamatosan keverem a puliszkát, jó sűrűre főzöm. Amikor már kemény, vizes kanállal leválasztom az edény faláról, és kiborítom egy tálra. A jó puliszka egyben kiesik az edényből. Vastag cérnával összevagdosom, a csirkével tálalom. A cérna azért jó, mert a puliszka a késre, kanálra ragad, ez elkerülhető, ha a kést, kanalat megvizezem, ill. zsiradékkal megkenem.