Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás csirke puliszkával

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 csirke
  • 5 nagyobb gerezd fokhagyma
  • kevés zsiradék
  • 1 nagy pohár tejföl
  • kevés pirospaprika
  • bors
  • 2 dl fehérbor
  • petrezselyemzöld
  • A puliszkához:
  • 30 dkg kukoricadara
  • kb. 1 liter víz
  • kevés só

Elkészítés

Elkészítés: A csirkét feldarabolom, az úgynevezett jobb darabjait fűszerezem, egy tepsiben a sütőben szép pirosra sütöm. A csontos részeit elrakom, majd jó lesz levesnek. Miután megsült, kiszedem és félreteszem.

A sült zsírt átöntöm egy lábosba, 5 nagy gerezd fokhagymát rányomok a forró zsiradékra, de vigyázok, hogy meg ne égjen. Rászórok kevés pirospaprikát, felöntöm 1 nagy pohár tejföllel, és összeforralom, hozzáöntök 2 dl fehérbort, fűszerezem sóval, borssal, és belehelyezem a sült húsokat. Összeforralom, megszórom apróra vágott petrezselyemzölddel, majd leveszem a tűzről, és hagyom, hogy az ízek összeérjenek.

Közben megfőzöm a puliszkát. 1 liter vízbe beledobok egy kevés sót. Amikor a víz forrni kezd, bal markomból állandó keverés mellett belecsurgatok kb. 30 dkg kukoricadarát, folyamatosan keverem a puliszkát, jó sűrűre főzöm. Amikor már kemény, vizes kanállal leválasztom az edény faláról, és kiborítom egy tálra. A jó puliszka egyben kiesik az edényből. Vastag cérnával összevagdosom, a csirkével tálalom. A cérna azért jó, mert a puliszka a késre, kanálra ragad, ez elkerülhető, ha a kést, kanalat megvizezem, ill. zsiradékkal megkenem.

Megjegyzés

Nagyon egyszerű és finom étel. Aki egyszer megkóstolta, kedvencévé válik. Édesanyám tanulta nagyon régen moldovai szakácsnő nagynénjétől, tőle örököltem a receptet. - verike54

Ezek is érdekelhetnek

Friss