Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fojtogató karcsúsodás - szénhidrát csökkentett kenyereket teszteltünk

Szénhidrát. Igazi szitokszó azoknak, akik súlyfölösleg leadása mellett döntenek. A helyzet nem ennyire egyértelmű, mert sokféle szénhidrát van, és azért ha teljesen megvonjuk a szervezetünktől, akkor nem igazán lesz hálás. Viszont, ha sokat viszünk be belőle, akkor szépen kerekedni kezdünk, mint a Hold. A szénhidrát csökkentett ételek egyre nagyobb teret kapnak, amit mi most egy heti teszttel ellenőriztünk le. Szénhidrát csökkentett kenyerek, veknik és hasonló termékeket teszteltünk, amit a nép „kenyér” gyűjtőszó alatt értelmez legtöbbször.

Egyetlen feltétel volt, ami mindössze annyit jelentett, hogy a csomagoláson vagy leíráson valamilyen formában a szénhidrát csökkentett kifejezésnek szerepelnie kellett. A’la natúr módon kóstoltuk őket, azaz önmagukban minden extra nélkül..

Ceres

Toast kategória, ami eredeti ch csökkentett állapotban is egy csoda, de így végképp. Főleg, hogy a nagy csökkentés valójában alig ér valamit, ebben gazdagon ott a mumus szénhidrát. Illata totális toast, semmi extra nincsen benne.

Kóstolva kellően száraz, fojtogatja örömmel áldozatát. Ízetlen is, tehát akár bármelyik átlag toast kenyér. Nincsen benne semmi trükk, ez nem egy nagy fogás.

Adatok:
250 gramm, 439 Ft
100 gramm termékben, 34,7 gramm szénhidrát

"NAGYON GYÓGYSZERTÁR ÍZE VAN" - SMOOTHIE-KAT TESZTELTÜNK

Trend

Durván barna és durván magokkal tarkított, ez látszik rajta. Apró szeletek, amik a magtár illatot remekül eregetik magukból. Ízében pici savanykás ízvilág üti fel fejét, ami gyanúsan a 300 fajta különböző magfajtának köszönhető.

 

Héja alig van egy vékony csík éppen, de cserébe a belseje kifejezetten puha és omlós. Összességében jó, de csak magrajongóknak ajánlott.

Adatok:
350 gramm, 449 Ft
100 gramm termékben, 6,1 gramm szénhidrát

Pro Body

A környék összes madara összegyűlik körülöttünk, ha ilyennel közlekedünk, mert ezen aztán végképp rengeteg magot látni. Illatában viszont meglepően visszafogott, kevés magos huzatot kapunk csupán. Kóstolva kifejezetten kellemes, nincsen savanykás utóíze, viszont picit édeskés.

 

Kérge van, igaz nem olyan határozott, de érezhetően ott van. Közepe puha és könnyen harapható.

Adatok:
250 gramm, 479 Ft
100 gramm termékben, 6 gramm szénhidrát

New Lifestyle

Fura formája van olyan, mint egy siló. Ami akár lehet tudatos is, mert ebbe is bőséggel rejtettek különböző magokat. Érdekessége, hogy semmi illata nincsen, ami nem igazán értünk, de nem mintha nagyon hiányozna.

Ízre enyhén magos világ uralja, de nem uralkodik, van egy klasszikus kenyérszerű íze is. Szolid széle ennek is van, de iskolapélda ebből sem lesz, az tuti.

Adatok:
300 gramm, 369 Ft
100 gramm termékben, 6 gramm szénhidrát

"ÍZRE VALAHOL A 100 FT-OS KUTYAVIRSLI KÖRNYÉKÉN JÁRUNK" - LÖNCSHÚSOKAT TESZTELTÜNK

Lipóti vekni

A mezőny egyetlen klasszikus fehérkenyér kinézetű példánya. Vekni, de amúgy a legtöbb halandó számára ez még mindig kenyér néven fut. Adatait olvasva nem különösebben vagyunk meggyőződve arról, hogy ez olyan iszonyatosan szénhidrát csökkentett lenne.

Ízre is pont olyan, mint egy hagyományos kenyér. Semmi kiemelkedő vagy egyedi pontja nincsen.

Adatok:
300 gramm, 479 Ft
100 gramm termékben, 31 gramm szénhidrát

Update

Nem lenne teljes a világ, ha ebből a körből kimaradna az Update. Kicsit barna kenyér irányt vesz veknijük, de kicsivel előtte megtoppan és a fehér-barna között megpihen veknijük. Ízre picikét édesebb, ami a végére savanykásabb, de amúgy korrekt.

Eszeveszett csavar nincsen benne, de gond sincsen vele.

Adatok:
300 gramm, 549 Ft
100 gramm termékben, 21,4 gramm szénhidrát

ITT A NAGY VIRSLITESZT! 

Penny

Egyedüli a Penny a héten, akiknél olyan ch csökkentett sikerült venni, ami helyben sütött és a pékrészlegen magunk tehetjük zacskóba. Szép és guszta kinézet, amiben annyira nincsen eltúlozva a szénhidrát csökkentés, viszont maggal sincsen túladagolva.

Illata kellemes picit magos. Kóstolva, ami egyből szembetűnik, hogy kérge szolidan ropog, míg belseje kellemesen puha. Klasszikus kenyér állagot varázsol elénk, ebben nincsen elkorcsulás.  

Adatok:
250 gramm, 299 Ft
100 gramm termékben, 24,1 gramm szémhidrát

Ítélet

Abban az esetben, ha már eltökélten a nyári beach body elven akarjuk magunkat etetni, akkor csakis a New Lifestyle és Pro Body esetleg Trend kenyereket ajánljuk, mert ezekben valóban kevés a szénhidrát. Viszont, ha kicsit csalnánk, akkor egyértelműen a Penny kenyerét kell választani, mert ízre és állagra is a legtutibb, cserébe persze több a fránya szénhidrát.

A Ceres toast termékét pedig inkább kerüljük, egyrészt csurig van szénhidráttal másrészt a toast íze és állaga nem éppen a legjobb dolog a földkerekségen jelenleg. A Lipóti veknije esetében értetlenül állunk a dolog előtt, hogy ezt annyira miért kell csökkentett példányként eladni. Az Update helyezése ellenére még tökéletesen az ajánlott kategóriát erősíti, mivel az előtte lévők között pontszámra alig van eltérés.

  1. Penny 
  2. New Lifestyle 
  3. Pro Body
  4. Trend
  5. Update
  6. Lipóti 
  7. Ceres

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss