Péntek
Ebéd:
Ez az utolsó „hagyományos” étkezés a diéta ideje alatt. Magyarul: ebédelj egy jóízűt!
Uzsonna:
1 nagy szem őszibarack
Vacsora:
Barackpuding
Hozzávalók: 125 ml tej, só, 2 teáskanál cukor, 1/4 csomag vaníliás cukor, 1/4 csomag vaníliaízű pudingpor, 1/4 tojássárgája, 10 dkg barack
Forrald fel a tejet egy csipetnyi sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral! A pudingport keverd el a tojássárgájával és 2 evőkanál hideg vízzel. Keverd hozzá a tejhez, és forrald fel! Ha kész, öntsd egy edénybe és fagyaszd le! Díszítsd a darabokra vágott barackkal!
Barackos receptek a Mindmegettén >>>
Szombat
Reggeli:
Barackos müzli
Hozzávalók:5 dkg barack, 250 ml kefir, 4 evőkanál zabpehely, 2 filter mentatea, 2 teáskanál méz
Az apróra vágott barackot, a kefirt és a zabpelyhet keverj össze. Igyál hozzá mézzel ízesített mentateát!
Tízórai:
1 nagy őszibarack
Ebéd:
Barackleves
Hozzávalók: 20 dkg hámozott barack, 2 teáskanál méz, fahéj, szegfűszeg, 1/2 teáskanál étkezési keményítő, 60 ml tej, reszelt citromhéj, 1 evőkanál gríz, 1/2 tojássárgája
Főzd 15 percig a barackot egy teáskanál mézzel, fahéjjal és szegfűszeggel együtt 250 ml vízben! Keverd el hideg vízben a keményítőt, és dúsítd ezzel a levest! A tejből és a maradék mézből citromhéjjal és egy csipet sóval együtt főzz gombócalapot! Add hozzá a grízt, fôzd 5 percig, végül keverd bele a tojássárgáját! A gombócokat kanállal adagold a levesbe, és 5 percig fôzd az alaplében!
Baracklevesek a Mindmegettén >>>
Uzsonna:
1 nagy őszibarack
Vacsora:
Barackkehely fagyival
Hozzávalók:15 dkg őszibarack, 2 teáskanál méz, 1/2 csomag vaníliás cukor, 60 ml tejszín, 1 gombóc vaníliafagylalt
Keverd össze a felkockázott barackot a mézzel és 1/4 csomag vaníliás cukorral. A maradék vaníliás cukrot add a tejszínhez, majd keverd össze az egészet! Tedd egy pohárba a tejszínt és a barackot, a végén pedig díszítsd fagyival!
Vasárnap
Reggeli:
Barackos kefir
Hozzávalók: 250 ml kefir, 10 dkg kimagozott és kis darabokra vágott barack, 3 teáskanál méz, 1 szelet pirítós, 2 filter mályvatea
Keverd össze a kefirt a barackkal és a mézzel! Egyél hozzá pirítóst és igyál mályvateát!
Tízórai:
1 nagy őszibarack
Ebéd:
Steak barackkal
Hozzávalók: 120 g hátszín, 10 dkg kimagozott barack, 150 g fejes saláta, olívaolaj, ízlés szerinti fűszerek a sülthöz és a salátához
Fűszerezd, majd teflon bevonatú edényben süsd át a steakhúst. Párolt barackkal körítsd. A fejes salátát szedd leveleire, alaposan mosd meg, és csöpögtesd le, keverd össze az olívaolajjal és fűszerekkel, majd tálald a hússal.
Uzsonna:
1 nagy őszibarack
Vacsora:
Barackos gombóc
Hozzávalók: 15 dkg barack, 3 teáskanál méz, 4 teáskanál vaj, 1/2 tojás, só, 1/4 citrom reszelt héja, 2 csepp barackpálinka, 3 teáskanál liszt, 2 evőkanál zsemlemorzsa
Magozd ki a barackot! Főzd 10 percig 2 teáskanál mézzel 60 ml vízben! Keverd habosra a vajat a fél tojással, adj hozzá az 1 teáskanál mézet, a sót, a citromhéjat és a barackpálinkát, majd keverd bele a lisztet és a zsemlemorzsát! Gyúrj tésztát belőle, majd add hozzá a felvágott barackot! Készíts belőle gombócokat, majd forrásban lévő vízben főzd őket 15 percig! Ha kész, a megpirított maradék zsemlemorzsában forgasd meg őket!
Tipp:
1. Mindig friss gyümölcsöt használj!
2. Alaposan mosd meg a gyümölcsöket!
3. Fontos, hogy a diéta alatt sok folyadékot igyál!