hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fogyássztori: Még a cipője bekötése is nehézséget okozott, ma már 10 kilométert is lefut a kétgyerekes apuka

default user icon
MME
János 43 évesen és 133 kilósan megfogadta, hogy a 45. születésnapjára lead 30 kilót. Túlsúlyos, gyenge, frissen diagnosztizált cukorbetegként vágott bele a fogyókúrába, de két év kemény munkája meghozta a gyümölcsét. János fogyássztorija következik.

"Eljött az ideje, hogy köszönetet mondjak több dologért is. Kb két éve megfogadtam, hogy a 45. születésnapomra formába hozom magam, leadok 30 kilót. Ekkor voltam 43 éves. Túlsúlyos ( 133 kg ), gyenge, lelakott egészségi állapotú és frissen diagnosztizált cukorbeteg. Hozzáteszem 195 cm magas vagyok, vaskos csontozatú, mert azért itt számít a magasság és testalkat is."

"A cipőm bekötése is légzési nehézséget okozott, már a séta is megerőltető volt, nemhogy az aktív testmozgás. Már akkor stresszeltem, amikor a nagyobbik kislányommal el kellett menni a játszótérre, mert tudtam, hogy nagyon hamar kifáradok és csupán percekig fogom bírni a tempót a gyerekkel. Szégyelltem magam a többi sportos, aktív apuka előtt. Ráadásul sok ülőmunkát végzek, írok, költő vagyok és ez nem igazán egy sportos szakma. Egyre rosszabbul éreztem magam a saját testemben és elhatároztam, véget vetek ennek a rémálomnak, ami persze az idő múlásával csak egy rosszabb és keservesebb lett. Egyik napról a másikra meghoztam egy döntést. De aki ebbe már egyszer belekezdett az tudja, nem olyan egyszerű ám ez, főleg a kezdet. Az első lépésem az volt, hogy utánajártam, milyen diétát alkalmazzak, hogyan és mit kezdjek el mozogni. Végül ráakadtam az oldaladon a keto termékekre. Eleinte persze azt sem tudtam, mit jelent. Elolvastam jó sok cikket, véleményt, megnéztem egy rakás videót és úgy döntöttem, ezt fogom kipróbálni. A mozgás pedig legyen kardio, amit bírok is, így a sok séta mellett a biciklit választottam, majd csak jóval később jött a kocogás-futás."

"A keto étrend nagyon bevált: az első pár hónapban leadtam 10 kilót, majd kb egy év kellett a 20 kilóhoz. Utána már lassabban ment, de végül meglett a 30 kiló mínusz. És ami a leghihetetlenebb a testi esztétikai átalakuláson túl, az a kondíció, erőnlét átalakulása. Az első napon néhány kilométer séta után nem bírtam és be akart szakadni a hátam. Kocogni maximum 200 métert tudtam és 5 km biciklizés ment maximum egy szuszra, felülés és hasgyakorlatból egyenesen nulla volt a teljesítményem. És jöjjenek a mostani teljesítmény adatok: minden nap vagy 40 km bicikli ( országúti, nagy tempó ), vagy 10 km futás. Az eddigi leghosszabb országúti etapom 115 km volt. Ezen belül volt egy olyan 30 kilométeres szakasz, ahol 31 km/h volt az átlagsebességem. Felülésből pedig 20 perc alatt 960 gyakorlatot tudok megcsinálni. Csakhogy ne értsd félre, nem fényezni akarom magam, sem nagyképűnek hatni, dehogy. Csak így tudom szemléltetni azt, hogy mire képes az emberi szervezet akár bőven 40 év felett is. Ehhez persze kell akarat, elhatározás bőven. De kellenek jó példák, kell cél és kell egy jó értrend és fegyelmezett testmozgás. Amit te képviselsz, az azért is nagyon fontos, mert szó szerint, akár életet is menthet. A túlsúly, az egészségtelen táplálkozás, a krónikus mozgáshiány életveszélyes. Na de ezt pont neked írom? Még egyszer kösz mindent, amiben segítettél!"

Bocsánat a hosszú levélért, azért remélem nem volt unalmas. Amúgy azt sem tudom, hogy egyáltalán tényleg te fogod elolvasni. De ez amúgy mindegy is. Csatolok néhány fotót, előtte és utána. Észrevehető, hogy melyik melyik "

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss