hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fogyássztori: "Sokszor sírtam, sokszor nem akartam csinálni, de erőt merítettem a kislányomból!"

default user icon
MME
Fogyni mindig nagy kihívás, különösen, ha jelentős túlsúllyal küzd az ember, és az egészsége a tét. Sokan jól tudják, hogy bele kellene vágniuk, de hiányzik az a bizonyos kezdő lökés. Új sorozatunkkal, reméljük, ezt sikerül megadnunk nekik: minden héten egy-egy inspiráló fogyássztorit osztunk meg a Mindmegette, mégis fogyott rovatunkban. Ez alkalommal Bettina meséli el a történetét, aki hároméves kislányával lett egyedülálló anyuka, 120 kilósan, fájó izületekkel, nulla önbizalommal. Innen szép nyerni, ahogy mondani szokás - nos, Bettinában egy igazi győztest tisztelhetünk, hiszen 5 év alatt, elképesztő elszántsággal, a teljes testsúlya közel felétől szabadult meg.

"Az én történetem 2016. őszén kezdődött: egy tündéri 3 éves kislány egyedülálló anyukája lettem, a 165 centis magasságommal, és hozzá a 120 kilós súlyommal. Konkrétan új életet kaptam, így eldöntöttem, hogy kezembe veszem az irányítást" - kezdi a történetét Bettina, hozzátéve, hogy valószínűleg elérte ő a 130 kg-ot is, csak hát, egy idő után, inkább nem állt mérlegre. 

Az elhatározás

Eldöntötte tehát, hogy életmódot vált, aminek nagyon tudatosan állt neki: egy DNS-teszttel indított, amivel megismerte a testét: mitől hízik, mit ehet, milyen mozgásforma az, ami az számára megfelelő. Elkezdte feltérképezni a tápálékkiegészítők piacát, kipróbált több különböző vitaminkészítményt, fehérjeport és rostokat, de egyik sem indította be igazán a fogyást. Aztán egy nagyon egyszerű lépés hozta meg az áttörést: elhagyta a lisztet és a kristálycukrot, és rögtön elkezdtek leolvadni a kilók.

 

Mozgás, mozgás és még több mozgás!

"Körülbelül 115 kg lehettem, amikor elkezdtem mozogni. Norbi Duci-tréninggel indítottam: először 5 percet, aztán 15 percet, majd 20 percet tornáztam, próbáltam egyre többet mozogni. Aztán, egyszer csak kevés lett Norbi tornája: időközben 97 kilóra fogytam, ekkor váltottam Réka edzésprogramjára" - meséli Bettina, hozzátéve, hogy ez közel sem volt olyan egszerű, mint ahogy hangzik."Sokszor sírtam, sokszor nem akartam csinálni, de erőt merítettem Réka erejéből, és a kislányom hitéből, akivel akkor már tudtam úgy játszani, hogy már nem fájtak az ízületeim."

Diéta helyett egészséges étrend

Mindeközben Bettina az összes élelmiszer-alapanyagot lecserélte Update-termékre, és ezek segítségével, 2021-ben, további 50 kilótól szabadult meg. 

"Norbinak és Rékának rengeteget köszönhetek én is, és a családom is - de persze legtöbbet saját magamnak köszönhetem, hiszen olyan motiváltság és kitartás kellett ehhez, hogy azt sokszor emberfelettinek éreztem. De nincs még vége az útnak, és szerintem nem is lesz, hiszen van még 10-15 pluszkiló, amivel küzdök, de a lehető legjobb úton, és a lehető legjobb kezekben vagyok!"

MÉG TÖBB FOGYÁSSZTORIT ÉS DIÉTÁS RECEPTET TALÁLSZ A MINDMEGETTE, MÉGIS FOGYOTT ROVATBAN! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss