Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 tipp, hogy a munkahelyeden se rontsd el a diétádat

default user icon
MME
A folyamatos stressz és rohanás mellett nehéz elérni, illetve megtartani a kívánt testsúlyt… Ám korántsem lehetetlen!

Minden napod rengeteg munkával telik, az állandó rohanás miatt épp csak arra van időd, hogy bekapj valamit a büfében? Ezen érdemes változtatni! Nem könnyű, de apró lépésekben sikerülni fog!

A stressz ellen

Időről időre próbálj kikapcsolni. Ilyenkor állj fel az asztalodtól, és pár percre menj ki a szabad levegőre. Ha erre nincs lehetőséged, akkor tegyél egy rövid sétát az épületben, vagy nyisd ki az ablakot, és szippants egy kis friss levegőt. Csak önmagadra figyelj, és lélegezzen mélyeket.

Mi legyen az ebéd?

Ha a munkahelyi büfében van saláta, akkor ez legyen a köret a szárnyas vagy hal mellé. Ha az épületben nincs menza, akkor a hétvégén próbálj megfőzni egy nagyobb adagot, amit aztán szétporciózva el tudsz vinni magaddal. Ha salátát is készítesz, figyeljen arra, hogy az öntetet csak közvetlenül fogyasztás előtt add hozzá.

Alma a fiókban

A főétkezések közötti éhségérzetet egy-egy alma, banán, narancs, répa vagy pár szem korpás keksz is tökéletesen képes megszüntetni.

Frissítő tea

Minden diétázó életében eljön az a pillanat, amikor úgy érzi, az életét adná egy szelet sütiért. Ilyenkor segít egy csésze mézes tea! A ginszeng például mentálisan élénkebbé tesz, csakúgy mint a Rooibos.

Szabad egy kis csokit?

Fogyókúra és csokoládé? Bizony nem összeférhetetlenek! Az étcsokoládé antioxidáns hatású anyagai segítenek stressz esetén, és javítanak az ember hangulatán. Mindemellett azért csak mértékkel szabad fogyasztani: ha fogyókúrázol, akkor naponta maximum 2-3 kocka magas kakaótartalmú csoki megengedett!

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss