Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

10 alapszabály, hogy éhezés nélkül, egyszerűen fogyj!

default user icon
MME
Az első és legfontosabb szabály: koplalni tilos! A továbbiakhoz most adunk néhány hasznos tanácsot, melyek segítségével az egészséged megőrizve szabadulhatsz meg súlyfeleslegedtől.
A fő szabály

Válassz olyan ételeket, amelyek hosszan tartó telítettségérzetet biztosítanak, így elkerülheted, hogy az étkezések között rád törjön a farkaséhség.

Reggeli energia

A szervezetnek reggelente sok energiára van szüksége, ilyenkor érdemes teljes értékű szénhidrátot fogyasztani. Egyél zabpelyhet gyümölccsel vagy korpás kenyeret egy kevés light margarinnal, sok zöldséggel.

Mennyi az annyi?

A hízás oka sokszor nem is magában az ételben keresendő, hanem abban, hogy túl sokat eszünk belőle. Ügyelj hát a mennyiségre: tésztából például egy étkezésnél 50-60 g, míg húsból 1 tenyérnyi is bőven elég lehet. A legnagyobb mennyiségben természetesen a zöldségfélék fogyaszthatók, amelyeknek alacsony a kalóriatartalma.

Nem tilos a nasi, de...

Nem kell, hogy teljesen megvond magadtól az édességet: a kiegyensúlyozott étrendbe hetente pár alkalommal belefér 1 db kis Túró Rudi vagy 1-2 kocka étcsokoládé! A legjobb, ha ezeket ebéd után, desszertként vagy uzsonnára fogyasztod el. A sütikről, a kakaós csigáról és társairól azonban sajnos le kell mondanos... Ugyanez vonatkozik a sós nassolnivalókra: a csipszeket és a ropit felejtsd el!

Fontos a szénhidrát!

Fogyassz teljes értékű szénhidrátokat. A finomított liszttel készült pékáruk, például a fehér kenyér helyett válaszd a teljes kiőrlésű vagy a korpás, esetleg rozsos termékeket. Ugyanez vonatkozik a tésztafélékre is. Ám az adagokra itt is ügyelj: bár a teljes kiőrlésű ételek hosszabb ideig eltelítenek, a kalóriatartalmuk bizony ugyanannyi!

Lehet, hogy szomjas vagy?

Néha bizony könnyű összekeverni az éhséget a szomjúsággal. Éppen ezért nemcsak a főétkezések közben, hanem azok között is rendszeres időközönként igyál meg 1 nagy pohár vizet!

Kérj időt!

A legjobb barátodnak születésnapja van, vagy családi ünnepségre vagy hivatalos? Nem probléma! Nagy ritkán engedélyezhetsz magadnak egy dőzsölős „szabadnapot”, amikor élvezheted a kalóriadúsabb fogásokat. A lényeg, hogy másnap szigorúan térj vissza a megfelelő adagokhoz és a megszokott kímélő ételekhez.

Vigyázat, folyékony kalória!

A bolti gyümölcslevek és kakaók, a turmixok, a szénsavas italok sok cukrot tartalmaznak. A gyümölcslé jó választás reggelire, ám részesítsd előnyben a frissen facsart változatot! A nap további részében pedig a víz, a zöld és a gyógynövényteák a megengedettek.

Mozgás: ne csak a fogyásért!

Unalomig ismételt szabály, de tényleg igaz, hogy a mozgás a fogyni vágyók legjobb barátja. Serkenti a zsírégetést, jót tesz a keringésnek, önbizalmat ad. Éppen ezért ne a fogyókúra részeként tekints a sportra, hanem mint egy olyan tevékenységre, hobbira, ami a tested és a lelked egyaránt kényezteti.

Nincs időd főzni?

Útközben, egy közértben vagy a menzán is megtalálhatod a szükséges alapanyagokat, ha nem főztél magad. Délben vegyél 1 db kornspitzt, és fogyaszd el 2-3 szelet pulykasonkával, valamint 2-3 db paradicsommal. A menzán kérj 1 szelet szárnyas húst, mellé pedig savanyúságot és egy kevés rizst. Vacsorára dobj össze egy gyors salátát 125 g salátakeverékből és 100 g mozzarellasajtból, vagy egyél meg 1 nagy tányér zöldséglevest.

MÉG TÖBB DIÉTATIPPÉRT ÉS FOGYÓKÚRÁS TANÁCSÉRT KERESD A FANNY MAGAZIN LEGFRISSEBB SZÁMÁT AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!
3 DIÉTÁS DESSZERT, AMIT A FOGYÓKÚRÁZÓK IS BÁTRAN MEGEHETNEK! >>> 
5 SZUPEREGÉSZSÉGES HÁZI NASS, AMI NEM HÍZLAL! >>> 
KALÓRIA-KISOKOS! MIT VÁLASSZ, HA DIÉTÁZOL? >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss