Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 eredményes fogyitrükk, amit könnyű betartani!

Nem kell koplalni, és nem kell számolgatni a kalóriákat sem: apró életmódbeli változtatásokkal is komoly eredményt érhetünk el!
TERVEZZ ÉS VÁSÁROLJ OKOSAN!

Szánj rá időt, és készíts otthon bevásárlólistát. Így nem felejtesz el semmit, a bevásárlás is gyorsabban megy, és csak azt veszed majd meg, amire valóban szükséged van. Az is fontos, hogy jóllakottan indulj el. Akinek korog a gyomra, miközben az üzletben barangol, az gyakran válogatás nélkül a gyorsan fogyasztható készételek vagy édességek mellett dönt. Egyél inkább valamit, mielőtt útnak indulsz, így nem a gyomrod, hanem az eszed irányít majd a polcok között.

VACSORÁNÁL HAGYD KI A SZÉNHIDRÁTOT!

Esténként ne egyél szénhidrátot, például tésztát vagy kenyeret. Helyette fehérjét válassz, például csirkét salátával. Ez a kombináció éjszaka aktivizálja a zsírégetést.

FELEJTSD EL A SÓT!

A túl sok só rengeteg vizet köt meg a szervezetedben, ami súlygyarapodást is okoz. Kísérletezz bátran a zöld fűszerekkel, és csak akkor sózz meg bármit, ha muszáj!

NASSOLJ OKOSAN!

Az egészségtelen nassolnivalókat (keksz, chips, gumicukor, cukorka) cseréld egészségesebbekre, de azok mennyiségére is figyelj oda! Ha édességre vágysz, a csokis keksz helyett egyél gyümölcsöt vagy ropogtass el néhány szem almachipset! Válaszd a fahéjas ízesítésűt, és mártogassa natúr joghurtba. Ha sósra vágysz, keverj össze 2 ek túrót különböző zöld fűszerekkel és némi borssal, majd kenj meg vele 2-3 db korpás kekszet.

JÓL RÁGD MEG!

Csak lassan, nyugodtan... A főétkezések közötti éhségérzetet az is csökkenti, ha nem 15-ször, hanem 30-szor rágsz meg minden egyes falatot. Szánj elég időt a nyugodt és lassú étkezésre, mert ha gyorsan, kapkodva eszel, sokkal több ételt fogsz elfogyasztani, mint amennyit a szervezeted kíván!

ÉTKEZÉS UTÁN MOSS FOGAT!

Ha már elfogyasztottad a vacsorádat, de még mindig kívánod az ízeket, főleg a nasit, gyorsan mosd meg a fogad. A mentolos íz elűzi az étvágyat.

ALUDJ ELEGET!

Aki éjszaka legalább 7-8 órát alszik, annak az étvágya is kisebb lesz. Sokan ugyanis a fáradtságot azzal próbálják „kompenzálni”, hogy többet esznek, mert így próbálnak energiához jutni...

TISZTÁBB BŐR ÉS JÓPÁR KILÓ MÍNUSZ: HÉTVÉGI VILLÁMDIÉTA SPÁRGÁVAL >>> 
5 KÉRDÉS+5 VÁLASZ DIETETIKUSUNKTÓL A TARTÓS FOGYÁSRÓL! >>> 
AMI TILOS ÉS AMI NEM: PRAKTIKUS TIPPEK A TAVASZI MÉREGTELENÍTÉSHEZ >>> 
GWYNETH PALTROW KARCSÚSÁGÁNAK TITKA: A SMOOTHIE-DIÉTA! >>> 
9 GYAKORI HIBA, AMI TÖNKRETESZI A DIÉTÁT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss